ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ | Καλωσήλθατε
Το οινοποιείο οικογένειας Παπαθανασίου βρίσκεται στα Φάρσαλα.Διαθέτει ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες κρασιού ελεγχόμενης στρεμματικής απόδοσης και βιολογικής καλλιέργειας.
κρασι ασυρτικο, κρασι κοκκινο μερλο, κρασι κοκκινο, κρασι ροζε, κρασι λευκο ασυρτικο, κρασι λευκο, κρασι μερλο, κρασι καμπερνε, κρασι ελλ, κρασι ποικιλια, κρασι συνοδευτικα, κρασι φαγητο, κρασι γευσιγνωσια, κρασ, Οινοποιειο φαρσαλα, Οινοποιειο λαρισα, Οινοποιειο παπαθανασιου, Οινοποιειο οικογενεια παπαθανασιου, Οινοποιειο θεσσαλια, Αμπελωνες βιολογικης καλλιεργειας, Αμπελωνες φαρσαλα, Αμπελωνες οικογενεια παπαθανασιου, Αμπελωνες παπαθανασιου
271
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-271,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
αμπελωνες βιολογικης καλλιεργειας, αμπελωνες φαρσαλα, αμπελωνες λαρισα, αμπελωνες θεσσαλια, κρασι ροζε, κρασι λευκο
g

Ένα οινοποιείο,
μία οικογένεια,
ένας σκοπός!

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο Χρήστος Παπαθανασίου, επιστρέφοντας από τις μεταμπτυχιακές σπουδές του στην Γαλλία, και εμπνευσμένος από την γαλλική οινική κουλτούρα ξεκίνησε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα. Δημιούργησε έτσι τον αρχικό πειραματικό του αμπελώνα και ακολούθως το οινοποιείο του.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου, πρωτότοκος γιός της Οικογένειας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου την οινοποίηση, δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών οίνων με μεγάλες αξιώσεις. Τον συνδιασμό της επιτυχίας έρχεται να συμπληρώσει ο Γιώργος Παπαθανασίου, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τεχνολόγος γεωπόνος και είναι υπεύθυνος για το ολοκληρωμένο κομμάτι των ιδιόκτητων βιολογικών αμπελώνων του Οινοποιείου, καθώς και της φύτευσης νέων ποικιλιών ή την ανάδειξη παλαιών γηγενών.

Οι
αμπελώνες
μας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, βιολογικής καλλιέργειας, εκτείνονται σε διάφορα σημεία του θεσσαλικού κάμπου, με διαφορετικά υψόμετρα και χώματα. Εδάφη κυρίως αμμοαργιλώδη πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Αποτέλεσμα είναι κρασιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και τερουάρ. Αυτό προκύπτει και από την ξερική καλλιέργεια με χαμηλή στρεμματική απόδοση από 400 κιλά έως 700 κιλά ανά στρέμμα. Ανάμεσα στις καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι Ελληνικές (Ασσύρτικο, Ροδίτης και Κυδωνίτσα) και οι Γαλλικές (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay)

κρασι, οινοποιειο, φαρσαλα, θεσσαλια, λαρισα, κοκκινο μερλο, κρασι λευκο, κρασι ροζε, κρασι καμπερνε, κρασι ασυρτικο
κρασι, οινοποιειο, φαρσαλα, θεσσαλια, λαρισα, κοκκινο μερλο, κρασι λευκο, κρασι ροζε, κρασι καμπερνε, κρασι ασυρτικο

Το οινοποιείο

Στη γενέτειρα του μυθικού Αχιλλέα, λίγο έξω απο τα Φάρσαλα, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου βρίσκεται το Οινοποιείο της Οικογένειας Παπαθανασίου. Με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και σεβασμό προς την παράδοση γίνεται ο τρύγος και η οινοποίηση. Στο υπόγειο κελάρι, κάτω από σταθερές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες ακολουθεί η ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια.

Οι ετικέτες

κρασι λευκο ασυρτικο

Γένος | Λευκό
ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Εξαιρετικά χαμηλή παραγωγή από αυτόν τον single vineyard αμπελώνα στην καρδιά της Θεσσαλίας. Πράσινα φρούτα, κυρίως πράσινο μήλο, φρεσκάδα και φινέτσα ανθέων εσπεριδοειδών. Το λεμόνι και το lime κυριαρχούν και ακολουθούν με την σειρά τους νότες ορυκτών στην επίγευση, εναρμονίζοντας την γευστική εμπειρία του θεσσαλικού αυτού Ασύρτικου.

κρασι καμπερνε

Γένος | Ερυθρό

CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

Θεσσαλικό πάντρεμα των 2 ευγενών γαλλικών ποικιλιών για ένα όμορφο τανικό αποτέλεσμα.Σε αυτή την ένωση,καθοριστικό ρόλο παίζει η δρύινη «αγκαλιά» του βαρελιού, που στην 6μηνη παραμονή του, ομαλύνει την ένωση των δύο και αναδεικνύει τα ευγενή αρώματα και τις γεύσεις τους.

κρασι κοκκινο μερλο

Just Merlot | Ερυθρό
MERLOT

Άκρως φρουτώδες και ευχάριστο, με ολοκληρωτική έλλειψη τανινών, ένα ξηρό ερυθρό, που μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και καλοκαιρινά κρασιά. Με ελάχιστη παραμονή στα στέμφυλα, διατηρεί την φρεσκάδα του και όλο το προφίλ των φρούτων του.

κρασι ροζε

Ευδοξία | Ροζέ

CABERNET SAUVIGNON

Γέννημα προσωπικής φιλοδοξίας, ένα super-premium ροζέ, τύπου Προβηγκίας, που ο γευστικός του χαρακτήρας, δεν προδίδει την καταγωγή του (από σταφύλι Cabernet Sauvignon). Ξηρός, με απίστευτα αρώματα και μια καθηλωτική επίγευση, από κλήματα ηλικίας 15 ετών, με χαμηλή στρεμματική απόδοση και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

  Θα χαρούμε να σας ακούσουμε

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  Οινοποιείο και αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας

   

  διεύθυνση. Κατωχώρι Φαρσάλων , Τ.Κ. 40300, Λάρισα

  τηλ. +30 6979 284631

  τηλ. +30 24910 24137

  email. info@papathanasiouwines.gr