ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ | Καλωσήλθατε
271
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-271,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
g

Ένα οινοποιείο,
μία οικογένεια,
ένας σκοπός!

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ο Χρήστος Παπαθανασίου, επιστρέφοντας από τις μεταμπτυχιακές σπουδές του στην Γαλλία, και εμπνευσμένος από την γαλλική οινική κουλτούρα ξεκίνησε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα. Δημιούργησε έτσι τον αρχικό πειραματικό του αμπελώνα και ακολούθως το οινοποιείο του.

Ο Θανάσης Παπαθανασίου, πρωτότοκος γιός της Οικογένειας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, έχει αναλάβει εξ΄ολοκλήρου την οινοποίηση, δημιουργία και παραγωγή ποιοτικών οίνων με μεγάλες αξιώσεις. Τον συνδιασμό της επιτυχίας έρχεται να συμπληρώσει ο Γιώργος Παπαθανασίου, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως τεχνολόγος γεωπόνος και είναι υπεύθυνος για το ολοκληρωμένο κομμάτι των ιδιόκτητων βιολογικών αμπελώνων του Οινοποιείου, καθώς και της φύτευσης νέων ποικιλιών ή την ανάδειξη παλαιών γηγενών.

Οι
αμπελώνες
μας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, βιολογικής καλλιέργειας, εκτείνονται σε διάφορα σημεία του θεσσαλικού κάμπου, με διαφορετικά υψόμετρα και χώματα. Εδάφη κυρίως αμμοαργιλώδη πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο. Αποτέλεσμα είναι οίνοι με ξεχωριστό χαρακτήρα και τερουάρ. Αυτό προκύπτει και από την ξερική καλλιέργεια με χαμηλή στρεμματική απόδοση από 400 κιλά έως 700 κιλά ανά στρέμμα. Ανάμεσα στις καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι οι Ελληνικές (Ασσύρτικο, Ροδίτης και Κυδωνίτσα) και οι Γαλλικές (Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay)

Το οινοποιείο

Στη γενέτειρα του μυθικού Αχιλλέα, λίγο έξω απο τα Φάρσαλα, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου βρίσκεται το Οινοποιείο της Οικογένειας Παπαθανασίου. Με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά και σεβασμό προς την παράδοση γίνεται ο τρύγος και η οινοποίηση. Στο υπόγειο κελάρι, κάτω από σταθερές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες ακολουθεί η ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια.

Οι ετικέτες

Γένος | White
CHARDONNAY

Κύριο χαρακτηριστικό του λεπτεπίλεπτου σώματος του Chardonnay είναι τα ζουμερά πράσινα φρούτα κυρίως αχλαδιού και λευκόσαρκου ροδάκινου. Τραγανή οξύτητα και πλούσιο λιπαρό στόμα σας υπόσχονται έντονη δροσερή επίγευση με διάρκεια.

Γένος | Rose
MERLOT

Merlot με λαμπερό ρόδινο χρώμα και τεράστιο μπουκέτο αρωμάτων από τριαντάφυλλο και φράουλα εως γλυκιές νύξεις lemongrass και καραμέλας βουτύρου. Συνδιάζει ένα πολύ ιδιαίτερο γευστικό προφίλ που οφείλεται κυρίως στην τεχνική της οινοποίησης του καθώς κρατά ορισμένες χρωστικές του σταφυλιού με αποτέλεσμα να συμβαίνει το ίδιο και στις γεύσεις του.

Γένος | Red

CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

Οίνος με μεστή ιδιαίτερη γεύση και μοναδικά αρώματα. Πλούσιο σε νότες απο κόκκινα φρούτα όμως σμέουρα βατόμουρα και δαμάσκηνα. Χαρακτηριστικές είναι οι νότες ξύλου από την εξάμηνη παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Μετά την “τανική επίθεση” του Cabernet Sauvingon το ηπιότερο Merlot αντισταθμίζει τη γεύση με φρουτώδεις πινελιές.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Οινοποιείο και αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας

 

διεύθυνση. Κατωχώρι Φαρσάλων , Τ.Κ. 40300, Λάρισα

τηλ. +30 6979 284631

email. info@papathanasiouwines.gr