ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ | Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι
Το οινοποιείο οικογένειας Παπαθανασίου βρίσκεται στα Φάρσαλα.Διαθέτει ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες κρασιού ελεγχόμενης στρεμματικής απόδοσης και βιολογικής καλλιέργειας.
κρασι ασυρτικο, κρασι κοκκινο μερλο, κρασι κοκκινο, κρασι ροζε, κρασι λευκο ασυρτικο, κρασι λευκο, κρασι μερλο, κρασι καμπερνε, κρασι ελλ, κρασι ποικιλια, κρασι συνοδευτικα, κρασι φαγητο, κρασι γευσιγνωσια, κρασ, Οινοποιειο φαρσαλα, Οινοποιειο λαρισα, Οινοποιειο παπαθανασιου, Οινοποιειο οικογενεια παπαθανασιου, Οινοποιειο θεσσαλια, Αμπελωνες βιολογικης καλλιεργειας, Αμπελωνες φαρσαλα, Αμπελωνες οικογενεια παπαθανασιου, Αμπελωνες παπαθανασιου
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο σωστός συνδυασμός φαγητού και κρασιού μπορεί να απογειώσει την γευστική απόλαυση των πιάτων σας! Προτείνουμε το κρασί «Γένος» (Λευκό, Ασύρτικο) με ένα απολαυστικό πιάτο Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι!

 

 

Υλικά:

500 γρ. λιγκουίνι

10 γρ. ελαιόλαδο 

150 γρ. σολομός,σε μέτρια καρέ 

50 γρ. σπαράγγια, πράσινα σε μικρά κομμάτια 

20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο σε φέτες 

20 γρ. κρασί λευκό 

220 γρ. ζωμός κοτόπουλου 

25 γρ. Πιπεριά κόκκινη ψητή σε ζουλιέν 

10 γρ. ξύσμα λεμονιού 

50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους 

Χυμός λεμονιού

80 γρ. καπνιστός σολομός, σε μικρά καρέ

Μαϊντανός ψιλοκομμένος 

Κρεμμύδι φρέσκο,κομμένο σε λεπτές φέτες(το πράσινο μέρος)

Αλάτι 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό,για 3-4 λεπτά.

Παράλληλα,αλατίζουμε ελαφρώς τον σολομό 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον σολομό.Αποσύρουμε τον σολομό από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη από το τηγάνι.

Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σπαράγγια.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 3/4 του κρασιού και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο και τις πιπεριές.Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι 

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο.

Σιγομαγεορεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τα δυο είδη σολομού, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε.Αλατίζουμε εάν χρειάζεται.

 

Το Οινοποιείο Οικογένεια Παπαθανασίου σας εύχεται καλή απόλαυση!