ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ | Μοσχάρι μπρεζέ, με κόκκινο κρασί και λαχανικά
Το οινοποιείο οικογένειας Παπαθανασίου βρίσκεται στα Φάρσαλα.Διαθέτει ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες κρασιού ελεγχόμενης στρεμματικής απόδοσης και βιολογικής καλλιέργειας.
κρασι ασυρτικο, κρασι κοκκινο μερλο, κρασι κοκκινο, κρασι ροζε, κρασι λευκο ασυρτικο, κρασι λευκο, κρασι μερλο, κρασι καμπερνε, κρασι ελλ, κρασι ποικιλια, κρασι συνοδευτικα, κρασι φαγητο, κρασι γευσιγνωσια, κρασ, Οινοποιειο φαρσαλα, Οινοποιειο λαρισα, Οινοποιειο παπαθανασιου, Οινοποιειο οικογενεια παπαθανασιου, Οινοποιειο θεσσαλια, Αμπελωνες βιολογικης καλλιεργειας, Αμπελωνες φαρσαλα, Αμπελωνες οικογενεια παπαθανασιου, Αμπελωνες παπαθανασιου
427
post-template-default,single,single-post,postid-427,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Μοσχάρι μπρεζέ, με κόκκινο κρασί και λαχανικά

Μοσχάρι μπρεζέ, με κόκκινο κρασί και λαχανικά

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο σωστός συνδυασμός φαγητού και κρασιού μπορεί να απογειώσει την γευστική απόλαυση των πιάτων σας! Προτείνουμε το κρασί «Γένος» ( Κόκκινο,Cabernet Sauvignon & Merlot) με ένα ξεχωριστό πιάτο μοσχάρι μπρεζέ, με κόκκινο κρασί και λαχανικά!

 

 

Υλικά:

Για το μοσχάρι μπρεζέ

1,2 κιλά μοσχάρι ελιά, κομμένο σε χοντρά κομμάτια 

120 γρ. ελαιόλαδο 

250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά καρέ 

150 γρ. καρότα κομμένα σε χοντρά καρέ 

100 γρ. σέλερι κομμένο σε χοντρά καρέ 

50 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες 

150 γρ. κόκκινο κρασί «Γένος»

50 γρ. μαυροδάφνη 

30 γρ. πελτέ ντομάτας 

850 γρ. Ζωμός κοτόπουλου

1 φύλλο δάφνης 

10 γρ. θυμάρι 

60 γρ. βούτυρο 

Αλάτι 

 

Για τα λαχανικά 

30 γρ. Ελαιόλαδο 

200 γρ. καρότα κομμένα σε μέτρια καρέ

200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε μέτρια καρέ 

200 γρ. πράσο κομμένο σε μέτρια καρέ 

150 γρ. Ζωμός κοτόπουλου 

10 γρ. Θυμάρι καθαρισμένο 

50 γρ. βούτυρο 

Αλάτι 

 

Εκτέλεση:

Για το μοσχάρι μπρεζέ 

Αλατίζουμε τα μοσχαρίσια κομμάτια και από όλες τις πλευρές.Ζεστάνουμε μια  κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιολάδου και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μυρίσει έντονα  το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κρέας.Φέρνουμε πάλι σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Σουρώνουμε τον ζωμό, πετάμε τα λαχανικά και κρατάμε στην άκρη το κρέας.

Τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας,  τα λαχανικά που έχουμε μαγειρέψει και χωριστά και το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει.Δοκιμάζουμε και Αλατίζουμε εάν χρειάζεται.

 

Για τα λαχανικά 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και τη σελινοριζα, ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το πράσο,Αλατίζουμε λίγο και μαγειρεύουμε ακόμη για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και εκτός φωτιάς ομογενοποιούμε το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς.Προσθέτουμε το Θυμάρι και αλατιζουμε εάν χρειάζεται.

 

Το Οινοποιείο Οικογένεια Παπαθανασίου σας εύχεται καλή απόλαυση!